Computer Based Questions with Answers – For Written Test, Interview

Computer Based Questions with Answers – For Written Test, Interview

Students who want to grab job in Government Sector, Banks, Public and Private Organization must have minimum basic knowledge on Computers. In any institution/organization/ IT /Bank/ Private working field computer knowledge should must for every job. So, candidates please read the questions for your Computer Written Exam or Technical Interview. These basic Computer based Questions with Answers will help you for clearing the test.

Preparation Tips For Written Test

Computers Topic will include in every examination Syllabus. So, its time to take correct step in your career. The questions we are providing will strongly help you for get success in Technical Interview. Some Basic Computer Based Questions with Answers are as follows.

Computer Based Questions with Answers

Frequently Asked Computer Questions with Answers:

From what location are the 1st computer instructions available on boot up?

  1. ROM BIOS
  2. CPU
  3. boot.ini
  4. CONFIG.SYS

Answer: A

What could cause a fixed disk error.

  1. No-CD installed
  2. bad ram
  3. slow processor
  4. Incorrect CMOS settings

Answer: D

What product is used to clean smudged keys on a keyboard?

  1. TMC solvent
  2. Silicone spray
  3. Denatured alcohol
  4. All-purpose cleaner

Answer: D

Ques:4. Which of the following computer language is used for artificial intelligence?

  1. FORTRAN
  2. PROLOG
  3. C
  4. COBOL

Answer: B

Ques:5. Any type of storage that is used for holding information between steps in its processing is

  1. CPU
  2. Primary storage
  3. Intermediate storage
  4. Internal storage

Answer: C

Ques:6. The examination and changing of single bits or small groups of his within a word is called

  1. Bit
  2. Byte
  3. Bit manipulation
  4. Bit slice

Answer: C

Ques:7. How many bit code is used by Murray code for TELEPRINTER machines.

  1. 4
  2. 5
  3. 9
  4. 25

Answer: B

Ques:8. The 34-pin connection on an I/O card is for?

  1. Floppy drive
  2. SCSI drive
  3. IDE drive
  4. Zip drive

Answer: A

Ques:9. The list of coded instructions is called

  1. Computer program
  2. Algorithm
  3. Flowchart
  4. Utility programs

Answer: A

Ques:10. Who is the creator of the PASCAL language?

  1. Niklaus Writh
  2. Dijkstra
  3. Donald Knuth
  4. Basic Pascal

Answer: A

Ques:11. When was punched-card equipment used for the first time to process the British census?

  1. 1910
  2. 1907
  3. 1911
  4. 1914

Answer: C

Ques12. 1 Byte =?

  1. 8 bits
  2. 4 bits
  3. 2 bits
  4. 9 bits

Answer: A

Ques:13. The word FIP stands for–

  1. File Translate Protocol
  2. File Transit Protocol
  3. File Typing Protocol
  4. File-Transfer Protocol

Answer: A

Ques:14. 1024 bytes represent a

  1. Megabyte
  2. Gigabyte
  3. Kilobyte
  4. None of the above

Answer: C

Ques:15 A computer-controlled device for training exercises that duplicates the work environment is a:

  1. simulator
  2. duplicator
  3. trainer
  4. COM device

Answer: A

Ques:16 A flip-flop:

  1. is a combinational logic device
  2. is a sequential logic device
  3. remembers what was previously stored in it
  4. (a) and (c)

Answer: D

Ques:17 Data security threats include

  1. hardware failure
  2. privacy invasion
  3. fraudulent manipulation of data
  4. All of the above

Answer: B

Ques:18 Digital design often starts by constructing a _____ table.

  1. Standard
  2. Two-stage
  3. Truth
  4. Two-dimensional

Answer: C

Ques:19 What technology is used for flat panel displays?

  1. Solid state
  2. RBG monitor
  3. VLSI
  4. Direct view storage tube

Answer: A

Ques:20 How many bits are required to encode all twenty six letters ten symbols, and ten numerals?

  1. 5
  2. 6
  3. 2
  4. 3

Answer: B

The Above Computer Based Interview Questions with Answers will help you to get good score in your test.

Have a look in these Links – will help you for better preparation

Math Questions(Available Soon) Reasoning Questions
General English(Available Soon) General Awareness(Available Soon)
GK Questions(Available Soon) Computer Questions
Aptitude Questions HR Interview Questions

 

SSC Recruitment, Results 2016 © 2016 | Sitemap | Privacy Policy & Disclaimer